søndag den 30. september 2012

Ugen der gik





Lidt billeder fra ugen der gik. Weekenden bød på hyggeligt besøg af min søster og niece. Og ugen - ja den er bare gået for hurtigt, med studie, familieliv, kreahygge og strikkehygge - skønt med nye bekendtskaber. Efteråret nyder vi også, med stearinlys, hyggelig lyskæde og naturpynt.

torsdag den 27. september 2012

Kommer du til blogtræf?

Sidste frist for tilmeldingen nærmere sig, og vi er nu på 22 deltagere. Og vi glæder os. Men der er stadig plads til flere, så skulle du have lyst til at komme med, kan du nå det endnu. 
Marianne har lavet en lille oversigt over deltagerne, den finder du lige her. Vi har indtil videre fået et par fine præmier til vores live give away. 

Så hyggeligt selskab, kreativitet, mulighed for at lave fine lysestager (se her) og fine give aways - det er hvad dagen byder på, skal du ikke med?

mandag den 24. september 2012

Mandag





Kernebrød uden mel (opskrift herfra), eftermiddagshygge med kaffe, blomster fra datteren, mere hygge i sofaen, og orientalsk karrysuppe... Se det er en god mandag! (- Så glemmer man ligesom at man i regn og rusk tog forgæves til forelæsning, fordi læreren havde glemt at melde sig syg... stakkels dem der kommer helt fra Struer og Aalborg!).

onsdag den 19. september 2012

Hyldebærsuppe (opskrift)





Hyldebærsuppe hører sig til i vores lille hjem om efteråret. Jeg elsker, når man kan hente naturen ind og bruge den i madlavningen. Og så er hyldebær fyldt med vitaminer, og det siges jo at bærrene virker godt imod forkølelse og influenza (men spis dem endelig ikke rå, det kan give en maveforgiftning). Den anden dag havde jeg min lille hjælper med ude og plukke, bærrene kom i fryseren indtil jeg i går havde tid til at lave suppen. Her kommer min version af en hyldebærsuppe.

Hyldebærsuppe på slump:

8-10 klaser hyldebær (lidt varierende i størrelse)
9 dl. vand
3 æbler skåret i tern
1,5 dl. sukker
Kartoffelmel

Hyldebærrene pilles af stilkene med en gaffel og skylles for urenheder. Bær, vand, halvdelen af æblerne og sukker bringes i kog, og koges i 20 min eller til æblestykker og bær er godt udkogte. Suppen sies i en skål, så bær og æblestykker fjernes. Suppen kommes igen i gryden sammen med den sidste halvdel af æbleternene.  Den koges til æblerne er godt møre. Herefter jævner jeg suppen med en lille smule kartoffelmelblanding (lidt kartoffelmel i en meljævner sammen med vand der er rystet godt sammen) indtil den har den ønskede konsistens.
Færdig finito nu har man en lækker og nærende suppe. 

Vi plejer at få den som dessert eller som hyggemad en kølig eftermiddag. Yderligere plukker jeg gerne en pose og putter i fryseren til en kold vinterdag.

mandag den 17. september 2012

På landet












Vi har boet på landet i weekenden og passet hus for mine forældre. De bor på et hyggeligt landsted. Der er stor urtehave, blomster, sjove små huler, store græsarealer og bålsted. Ud over det har min far, ved siden af sit arbejde, kødkvæg og heste, og min mor har sin garnbutik. Alberte elsker at være der, nyder pladsen, at man kan spise bær og frugt direkte fra haven, at der er dyr og en traktor. Og i weekenden nød vi så også at hente aftensmad i urtehaven, og kødet dertil var fra min fars kødkvæg. 

tirsdag den 11. september 2012

Mad!






Jeg elsker mad, og kan egentlig også godt lide at stå i køkkenet. Det er ikke altid der er overskud til det, men selv af de mest simple ingredienser, kan man lave god mad. Jeg er enormt dårlig til at spise de samme retter igen og igen. Så jeg kan f.eks. ikke køre med madplaner, der bliver genbrugt. En anden ting jeg er dårlig til, er at følge opskrifter, men jeg kan til gengæld godt lide at kigge i kogebøger for inspirationens skyld. Nogle retter er simple, andre mere avanceret. Men med ganske få midler kan man godt gøre hverdagsmad rigtig lækkert. Lasagnen på billede 3, er vegetarlasagne, her hjemme fungerer det nemlig godt med en dag uden kød. Vores datter spiser alt, så det gør det ret nemt at servere mad, og hun er altid villig til at smage på ingredienserne, ofte er hun nemlig med i køkkenet når der bliver lavet mad.

Jeg har lidt i tankerne at få flere mad/bage/syltning indlæg på bloggen, men hvad synes I mon om det? 

lørdag den 8. september 2012

Fritid





Efter jeg startede på studie, er grænsen mellem fritid og "arbejde" naturligvis blevet skarpere. Jeg forestillede mig, at alt kreativitet vil gå i stå. Indtil videre har studiestarten dog langt fra haft den effekt. Tværtimod så nyder jeg "fri" stunderne endnu højere nu (omend jeg også nyder studiet), og jeg har så mange ting der står i gø for at komme i gang med. De sidste dage har jeg syet to par nemme efterårsbukser til Alberte i babyfløjl, en kjole (der lige mangler pynteknapper), og i dag hyggede Alberte og jeg så med at male. Jeg pimpede billige kork bordskåner fra Søstrene Grene med trekanter. Ellers så nyder vi at gå efteråret i møde med æble/blommetid og skovtur med små naturfund. Generelt elsker jeg alle årstiderne, og alt hvad de indebærer.

onsdag den 5. september 2012

.




#1 Jeg læser Brødrene Løvehjerte (på svensk dog) på mit studie, og illustrationerne i bogen er fine.
#2 Jeg er i gang med min stribede cardigan. Farverne kommer ikke helt til sin ret på billedet.
#3 Jeg har et lille ønske om at komme i gang med noget patch work i det fine liberty, tiden er bare lidt knap.
#4 En lille ny loppe jeg fandt for halvanden uge siden.


Og så lige en reminder - husk blogtræf d. 28. okt, tilmelding inden d. 5. okt. Indtil videre er der 8 tilmeldte, så der er stadig pladser tilbage. Har du en veninde der også elsker krea, så tage hende under armen og kom til en hyggelig dag.