søndag den 30. december 2012

Nytårs glimmer



Jeg slutter året af med en hæklet glimmerclutch til nytåret. Jeg har ikke fuldt en bestemt opskrift bare hæklet en lang bane som jeg så har hæklet sammen i siden. Og så har jeg syet mintgrøn foer i til sidst. 
Egentlig er det lidt skørt for vores nytårsplaner er af to omgange gået i vasken, og vi ender med at hoppe ind i det nye år alene os tre. Men derfor kan man vel godt lave en nytårsclutch, der kan bruges i det nye år.

Nyd de sidste par dage af 2012, snart åbner vi op for et nyt kapitel - 2013.

fredag den 28. december 2012

Hjemmegjorte gaver


Jeg nåede at få lavet en enkelt hjemmegjort julegave - En hæklet pude. Jeg lagde ud med at bruge en opskrift i bogen Homemade, men jeg er overbevist om der var en fejl i opskriften, så jeg fortsatte uden om opskriften. Og den er jo egentlig også simpel at lave. Min mor havde også lavet en julegave til Alberte, en dejlig lun vest. Jeg synes klart det er nogle af de bedste gaver både at give og få.

onsdag den 26. december 2012




Vi slutter julen af stille og roligt. De sidste dage har vi været hjemme, det har givet plads til alt det man ikke når i hverdagen, og vi har hygget os. Jeg har både læst litteratur, der ikke er studierelateret, vi har set serier til ud på natten, og så har der været plads til at være kreativ. Jeg har planer om at kaste mig ud i lidt nye projekter, og det er  spændende. Her til aften fik jeg lavet en super god fiskesuppe som var ganske simpel og smagte skønt (opskrift fra bogen Spis dig i balance). 
Vi tager revanche på familiesammenkomst i weekenden, men det har været skønt at være hjemme og helt nede i gear 1. og 2. juledag. 

søndag den 23. december 2012

Lige om lidt...




...Er det jul. Og vi er helt klar og helt nede i julegear. I dag har været en skøn dagen før dagen, med kreatid til mig, impulsivt familiebesøg, og masse af sne. Et par små overraskelser er også blevet færdige, så nu kan juleaften bare kom an.

Jeg ønsker alle jer der kigger forbi en rigtig glædelig jul!

fredag den 21. december 2012

Juleknas



Jeg har den regel omkring julen, at vi laver kun det vi kan nå og det vi laver, hygger vi os med sammen. Det betyder også at vi måske ikke har det mest kunstfærdige juleknas, fordi det først og fremmest handler om at vi hygger os med det. I år var vi også så heldige at min mor havde lavet klejner og kom med en dag. Hun bruger en gammel opskrift som kommer fra min farmor, og det er de eneste rigtige klejner i min verden (de er nemlig ikke så fedtede, og det kan jeg bedst lide). Ellers havde jeg sidste weekend samlet mine forældre, min bror og nevø og os selv selvfølgelig, og så skulle vi ellers lave konfekt. Mit lille arrangement blev mødt med en vis modvilje især fra mændene i familien, men det endte med at alle hyggede sig og gik op i at lave konfekt. Peberkagerne har vi også lavet, vi brugte en nem opskrift fra Amo, og så blev der ellers pyntet kager.

Nu nærmere den søde juletid sig, og jeg fik juleferie i går, dog med indbygget læsning, en af glæderne ved at være studerende. Men derfor glæder jeg mig nu til de næste dage, hvor bøgerne nok får lidt fri, og alle i vores lille familie har ferie.

tirsdag den 18. december 2012

Strikket cardigan



I sidste uge blev sidste knap endelig syet på min cardigan, og den blev helt færdig. Der har været et stort monteringsarbejde på den, bl.a. 215 ender der skulle hæftes (! ja jeg har talt), ærmerne skulle syes sammen og sømmet under ærmet. De hvide kanter, hvor knapper og knaphuller sidder, blev strikket for sig og efterfølgende syet på. Og i min verden er monteringsarbejde ikke det sjoveste, så mange projekter er kommet foran i køen, men nu er den færdig og klar til brug. Jeg har strikket den i Peruvian highland uld, som jeg har købt her. Jeg fandt en opskrift på Filcolanas hjemmeside (under opskrifter, Peruvian og så Paprika) på en cardigan i Peruvian, men da min skulle være med striber, hvide kanter og jeg strikker med en anden strikkefasthed, måtte jeg lave en del ændringer hen af vejen. 
Det er meget ulig mig med en så spraglet cardigan, men jeg havde lyst til at prøve noget nyt denne gang, og nu kan jeg så troligt gå tilbage til projekter i mere dæmpede farver.

mandag den 17. december 2012

Kan du mon hjælpe mig?

Jeg har en meget beskeden samling Liberty, som jeg godt kunne tænke mig at udvide lidt inden juleferien starter. Jeg drømmer nemlig om at kaste mig ud i nogle nye projekter der indebærer lidt fint liberty, og håber at det er i juleferien der bliver tid til det. Så hvis du har nogle små rester du vil sælge eller bytte med så send mig en mail på misen_p@hotmail.com. Alt har interesse :-)

søndag den 16. december 2012

Weekend





Endnu en juleweekend er gået og juletræet er nu i hus. Jeg fangede et fint billede af min Amaryllis inden den knækkede i morges, dog står den stadig smukt i en vase og blomstre. Inden weekenden gik i gang lavede jeg en lille byttehandel med Jeannett, hun kunne godt tænke sig et par af mine korkophæng, og hun sendte et fint hjerte retur til mig, som nu pynter i køkkenet. Jeg har også fået lidt selvforkælelse sendt fra Bilka, de lancerer et nyt gratis magasin StyleGuide. Magasinet er ganske fint, dog en smule præget af annoncer, men til gengæld er det så også gratis.

Ellers har jeg fået et strikkeprojekt færdig i sidste uge, som jeg glæder mig til at få på bloggen - måske i morgen. Torsdag har jeg min sidste eksamen inden jul, så de næste dage skal der læses, men det er nu også helt fint.

onsdag den 12. december 2012

Smuk vinterdag










I dag er meget smuk - og meget kold. Jeg har en stille dag mellem to eksamensperioder, og jeg nyder roen fuldt ud. Billederne er taget i vores "baghave".
God onsdag til alle! :-)

mandag den 10. december 2012

Cirkler og lidt fra Arkitektskolens julemarked



Jeg er ret vild med Ninnas cirkler lavet af gamle blade, så for nogle uger siden fik jeg udstanset en del, nu mangler de så bare at blive til en guirlande (eller måske en collage af en art). I mellemtiden har jeg så byttet mig til en fin cirkelguirlande fra Fie, som nu pynter ved cirkeldamen (meget passende - selv om jeg ikke først havde tænkt over det). I lørdags var jeg forbi julemarkedet på arkitektskolen, der var mange fine ting, men desværre også meget trængt af mennesker. Og for et lille menneske som mig, var det ikke helt nemt at få et overblik. To fine prints kom dog med hjem fra Christine Hauge Ringsmose og det lille fra Kathrine Holm.

søndag den 9. december 2012

Give Away - en vinder

Midt i eksamens travlheden (og lidt julehygge), er det blevet tid til at trække en vinder af min lille give away. Jeg er så glad for jeres søde kommentarer, og for I havde lyst til at deltage. 

Men nu til den heldige vinder, jeg har brugt findenvinder.dk, til at trække lod, og vinderen blev hende her - som iøvrigt selv har en fin hjemmegjort give away kørende. Send mig en mail, så skal jeg skynde mig at sende din præmie af sted :-)

Og glædelig 2. søndag i advent til alle! Håber på at være lidt flittigere på bloggen når næste eksamensopgave er afleveret :-)



torsdag den 6. december 2012

Juleglimt




Som de fleste andre juler vi også, og jeg kan godt lide at gøre det på den enkle måde. Jeg har flettet stjerner og lavet lidt i cernit, de fine træer er fra Mille, og de smukke glaskugler har min søster lavet. Jeg har hæklet en del små tinsoldater (også flere end på billedet), og de kommer nu til at pynte rundt omkring hos andre. 

Husk min give away som jeg trækker vinderen af på søndag.

mandag den 3. december 2012

Give Away - er trukket!

En lille give away i anledningen af december. Ligesom sidste give away er det igen noget jeg selv har lavet. To ophæng i kork med træperler, og en lille hæklet vimpelranke.

Læg en kommentar og deltag, jeg trækker en vinder 2. adventssøndag (d. 9. dec). (og I er selvfølgelig velkommen til at melde jer som faste læsere, men ikke noget krav :-)

lørdag den 1. december 2012

Anderledes advent



I år er vores adventsdekoration lidt anderledes end den plejer, men jeg trængte til noget nyt. Tit når jeg at blive træt af adventsdekorationen inden vi når til juleaften. Men i år prøver jeg så noget nyt. Det er ganske simpelt, med træperler på lædersnor, og ud for lysene har jeg trykt med stempler "et, to, tre, fire". 
Glædelig 1. dec til alle - jeg håber I har fået en god start på den hyggelige måned!