onsdag den 27. marts 2013

Påskelækkerier




I eftermiddags gik vi all in på påskelækkerier - og vi venter ikke engang gæster...
Jeg havde inden påske fundet nogle små "påskereder" på pinterest, og i dag forsøgte jeg med min egen version. Kokosmakroner der bages med en lille fordybning i, så pensles der med chokolade under bunden, og når det er tørt fyldes der smeltet chokolade i fordybningerne og der lægges små æg i. Lækkert!
I sidste uge fik jeg en skøn påskehilsen fra Dr. Oetker, som bl.a. indeholdte festligt krymmel men også deres nye Bagestabil Kagecreme. Og den var altså et hit - super nem at bruge og smagte skøn. Jeg afprøvede en opskrift på kærnemælkshorn med æbler og kagecremen i, og de blev lækre. De små påskeharer har jeg printet her fra og sat på en tandstik. - og ja som billede 3 viser pyntede Alberte kagerne iført flamingokjole - ja hvorfor ik?!

Opskriften er fra Dr. Oetker og I får den her:


(10-12 stk.)

Ingredienser
25 g gær
1½ dl kærnemælk
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
125 g koldt smør i tern
250- 300 g hvedemel

Fyld og Pynt
2 dl letmælk
½ brev (50 g) Dr. Oetker Bagestabil KageCreme
1 æble i små tern
25 g Dr. Oetker Korender
1 æg str. M/L
Perlesukker


Tilberedning:
Rør gæren ud i kold kærnemælk og tilsæt salt og sukker.

Smuldr smørret i 2/3 del af melet og det rør gærblandingen i. Ælt dejen med resten af melet, så den slipper, men stadig er let og blød.

Lad dejen hvile i køleskabet i 3 timer.

Fyld: Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 minut og stil den i køleskabet i 20 minutter.

Del dejen i to portioner, der hver trilles til kugler og rulles ud til en flad pizza (Ø 25 cm). Del hver ”pizza” i 6 lige stor trekanter. Læg to tsk. creme, lidt æbletern og korender i den brede ende på hver trekant og rul dem sammen til horn. Klem enderne sammen, så fyldet ikke flyder ud.

Pensl hornene med æg, drys med perlesukker og lad dem hæve lunt i 30 minutter.

Tænd ovnen på 180° C varmluft.

Bag hornene i 15-20 minutter.

Afkøl hornene på en bagerist

Tip: Nyd hornene lune og friskbagte, og frys den og lun dem direkte fra frost ved 180° C varmluft i 4-6 minutter.


(kagecremen og krymmel til kærnemælkshornene har jeg fået af Dr. Oetker, men ordene og meningerne er mine egne).

tirsdag den 26. marts 2013

This and that...




Jeg har lysten til at blogge mere end det bliver til, men tiden løber fra mig. Men her er lidt billeder fra den sidste tid.
Alberte var voksede ud af de gamle laksko, og det krævede jo (selvfølgelig) at vi købte et par nye glimmersko i dag.
Brun mad ser måske lidt kedeligt ud, men det smagte godt. Den anden dag lavede jeg hjemmelavede forårsruller med den bedste peanutbutterdip til. 
Som jeg skrev i sidste indlæg ønskede Alberte sig også et hæklet får, og det klarede jeg lige på et par dage, nu trænger jeg vist også til at lave noget andet. Men altså et hæklet får måtte jo være færdig til påsken.
Ved siden af vores guirlande med påskeharer er der kommet en cirkelranke op, som jeg endelig har fået lavet af de cirkler jeg viste i dette indlæg.

Og så har jeg legede lidt med fotoeffekter til dette indlæg, trængte til lidt nyt.


torsdag den 21. marts 2013

Hvalfisk og de andre rødder



Mød hvalen Fedtmule, som Alberte har døbt ham. Han er hæklet af mine sidste rester af peruvian highland uld. Hver gang jeg har hæklet et dyr, siger jeg til mig selv, at jeg ikke gør det igen lige foreløbigt, men jeg har altså en svaghed for hæklet dyr. Alberte mangler jo egentlig ikke flere - nu har hun aben, lille hund og en hval. Men hun bliver stadig glad når jeg laver noget til hende, og hun har allerede bestilt et får, så er det altså svært at lade være. 
Jeg fandt en fin opskrift på hvalen, den er på engelsk, men virkelig nem at forstå, hvis du har lyst til at hækle den, finder du opskriften her. Og spørg gerne mig hvis der er noget i opskriften du er i tvivl om.

mandag den 18. marts 2013

Lego Wear



Alberte har været så heldig at få lov til at teste Lego Wear. Jeg er normalt ikke så tosset med børnetøj med print på, men kvaliteten af trøjen er så lækker, så det overskygger printet. Og Alberte bemærkede både at den var blød, motivet på trøjen men bestemt også at der er glimmer på - Det hitter virkelig i hendes verden. Hun er vild med Lego og har duplo zoo serien, så vi snakkede lidt om dyrene der var på trøjen, dem kunne hun jo kende fra hende zoologisk have. 

Hvis du har fået smag for Lego's pigetøj så kig forbi tøj til piger, jeg så bl.a. at en del overtøj var på udsalg, så som fleecetrøjer og softshell jakker, det er i hvert fald noget vi skal ud at have fat i inden så længe, og jeg kunne forestille mig at kvaliteten også her er i top.

(Indlægget er sponsoreret, men ordene og meningerne er mine egne.)

søndag den 17. marts 2013

Weekend







Der har været plads til lidt forskelligt i weekenden. Vi er startet på lidt påskehygge, selve påskedagene er så hurtigt ovre, så vi hygger lidt på forskud. Min søster tippede mig om idéen med babushka haren til påskeæg, og jeg er helt vild med den.
Jeg har hæklet en sprutte færdig, og det må være første gang jeg er i så god tid, barnet der skal have den forventes nemlig først i midten af maj. Jeg har brugt denne diy
Vores køkkenvindue holder forårstankerne intakte mens snestormen raser ude, grønt til maden er altid prikken over i'et. 
I går forsøgte jeg mig med noget nyt, jeg bagte nemlig whoopies som vi tog med på besøg. Og noten til mig selv må være at selv om der står man skal lægge små klatter på pladen, så er det en god idé at flade dem lidt ud også, så er det nemmere at få fyldet i mellem. Opskriften jeg har brugt finder du her, og er super nem at gå til.

onsdag den 13. marts 2013

Forår eller vinter?




Skal det være forår eller skal det være vinter? Det er som om at både jeg og vejret mikser årstiderne lige for tiden. Men er det ikke en del af charmen ved at bo i et land netop med årstiderne? Godt nok er jeg ikke fan af den sne som faldte så fint i går i store tunge snefnug, men i dag er det snart væk igen, og solens stråler kigger igen frem. Så går det nok, og så hurtigt som tiden går så er det forår inden vi har set os om, og indesyslerne bliver lagt lidt til side til fordel for udelivet. 
Forårsskoene til ALberte er i hus, lækre leo-sko fra Zara. Der sniger sig lidt påske ind i vores hjem, en hyggelig og dejlig lys højtid. Og så har jeg endelig noget nyt på pindene, en simpel trøje til mig selv i, hold nu fast, 50% morbærsilke, 10% bourettesilke og 40% uld - og med lidt tweedeffekt i.

God onsdag til alle - håber I kan holde varmen :-)

onsdag den 6. marts 2013




Små kreative indspark bliver det til, men mest af alt bliver der læst og atter læst. Men hvad gør det når man er glad for det. Solen har været skøn de sidste dage, og tænk engang det begynder at være lyst når vi spiser aftensmad, det er jo (næsten) som at få foræret lidt ekstra tid.
Jeg har købt en forårshue til min lille nevø, og det af den dygtigste veninde. Hvis du også skal nå at have en - eller andet skønt børnetøj, så kig forbi hendes facebookside.

søndag den 3. marts 2013

To fine give aways


Der er flere kreative projekter jeg drømmer om at prøve, og at arbejde med læder er en af dem. Jeg kunne godt tænke mig at sy en shopper til mig selv, og håber det bliver et kommende projekt.
Men indtil da håber jeg at jeg er heldig i en af disse give aways - Både Mille og Theresa har hjemmegjorte give aways i gang (lavet i læder). Klik forbi dem og deltag.
God solskinssøndag til alle :-)

lørdag den 2. marts 2013




Foråret blev skudt i gang i går, og det på fornemmeste vis. Med solskin og forårsmad. Vasen med forårsgrene har jeg fået i gave for nogle uger siden af Gitte. Jeg forsøgte mig med hjemmelavet blinis efter denne opskrift (dog uden spinat og i stedet med purløg i, og lidt andet mel). Det kan varmt anbefales.
Dagen sluttede af med den smukkeste himmel med en vældig flytrafik.

fredag den 1. marts 2013

Tart au Citron



Når ens daglige gøremål frem for alt består af at læse, er det rart med lidt praktisk afveksling, og det kommer familien tilgode. Så da mine forældre kom forbi den anden dag, fik jeg lavet en Tart au Citron - eller bare citrontærte om man vil. Jeg brugte denne opskrift, som er en opskrift inspireret af Brødrene Price. Og med fare for at rose mig selv en del, så er det den bedste kage jeg længe har lavet, og det er ikke en videnskab, så jeg kan varmt anbefale at gå i krig med den. Den friske citronsmag er himmelsk!

Rigtig god fredag og ikke mindst weekend!