onsdag den 29. maj 2013

Life as it is...








Selv om dagen i dag er lidt overskyet og blæsende, så synes jeg der har været meget skøn sommervejr i maj måned. Og det giver anledning til meget udeliv, terrassedøren står åben, det lille rækkehus forlænges med et ekstra rum, og vi nyder det.
Jeg er gået ind i hvad jeg vil kalde den midterste fase af eksamenstiden, hvor det hele virker lidt overvældende og uoverskueligt, men det opvejes af en fantastisk god novelle vores ene underviser har udvalgt som eksamensopgave. Jeg har været helt opslugt af den og personskildringen i novellen. Så heldigvis kan endnu en eksamen snart krydses af på listen.
Rabarbersaften har kæresten og Alberte fornøjet sig med at lave i weekenden mens jeg har fået læsefred. De brugte denne nemme opskrift, som kan anbefales. Noget af saften bliver gemt til den lyserøde fødselsdag i næste uge.
Jeg har været så heldig at få lov til at teste endnu en sundhedspakke, denne gang fra Futura. Jeg har før brugt deres fiskeolie, som jeg har været glad for. Generelt synes jeg det er vigtigt i en presset hverdag at bruge kosttilskud hvis man ikke får det nødvendige i selve kosten. Og hånden på hjertet når jeg sidder med eksamen og kæresten arbejder der ud af, er overskuddet til mad ikke så stort, og så kan det være fint med et supplement.

Produkterne fra Futura er sponsoreret, men ordene og meninger er helt mine egne. 

mandag den 27. maj 2013

Pigefødselsdag

Billede lånt her

Billede lånt her

Billede lånt her

Billede lånt her

Billede fundet på pinterest, desværre uden link
Billede lånt her
Om lidt over en uge skal vi holde 3 års fødselsdag for vores lille pige. I år er første gang hun forstår det og hun glæder sig helt enormt til dagen rammer. Der går ikke en dag uden hun spørger om hun kun skal sove en gang mere inden sin fødselsdag. Vi har også lavet en nedtællingsseddel til hende, så sætter hun et kryds hver aften inden sengetid.
Derfor har jeg også i år lyst til at gøre lidt mere ud af det. Hun har fødselsdag Grundlovsdag, og vi har derfor altid fri, det betyder også at gæsterne altid kan komme på selve dagen. Hun er meget girly lige for tiden, og derfor skal fødselsdagen også være lidt lyserød og tøset. Samtidig går hun selv meget op i at hendes fødselsdag ligger lige når det er blevet sommer, så forhåbentlig kan det blive en ude-sommer-fødselsdag, og ellers må vi pynte fint op inde.

onsdag den 22. maj 2013

1 down 3 to go


I går fik jeg overstået den første eksamen, en 6 timers skriftlig eksamen, og nu er der så tre tilbage. - og jeg glæder mig allerede til sommerferie.
I formiddags trængte jeg til et break i at læse og skrive, og fik den fantastiske idé at bage cookies. Jeg har fulgt hvad jeg nok vil kalde verdens nemmeste opskrift, og sammen med et glas kold mælk er de bare endnu bedre. Man skal have lidt at styrke sig på når det regner hele dagen og eksamensopgaven nu er filosofisk (hvad jeg synes er knap så spændende).
God aften til alle der kigger forbi!

torsdag den 16. maj 2013

Mere af det gode...





Flere af de der rare glimt som varmer i hverdagen. Jeg forkæler mig selv med god morgenmad når de to andre i familien er daffet af om morgenen, og jeg skal sidde hjemme og læse. Det giver ekstra energi. 
Jeg havde Alberte til at så frø for noget tid siden (kan du se her), nu er nogle af hendes planter plantet ud i potte og hun hygger sig med at holde dem. Vores tomatfrø er også blevet til store tomatplanter, vi har desværre ikke drivhus, så det må blive frilandstomater.
Har du også en svaghed for lemonade, kan du i Rema 1000 købe lækker italiensk lemonade på tilbud i denne uge. Jeg gemmer flaskerne til at lave saft i senere.
Jeg er godt i gang med at strikke strukturstrik, er vild med den lyse mintfarve, og der sker virkelig noget når man strikker efter diagram.
Jeg elsker de små blomster der selv finder vej hist og her. De får lov at gro, denne opdagede Alberte og hun var vældig begejstret. Selv mælkebøtterne har jeg næsten lyst til at lade stå når først de blomstre, det er der også noget dansk sommer over.
God torsdag! Solen skulle også være på vej her i Jylland.

mandag den 13. maj 2013

Projekter i tankerne...

Strukturtrøje fra bogen "Knit for your kid".
Billede lånt her
Huen og opskrift finder du her
Det eneste jeg har foretaget mig rent kreativt den sidste tid er "projekt fødselsdagsgave til Alberte". Ellers har alt stået stille i over en måned nu, hvilket ikke helt ligner mig. Jeg har været ramt af et hårdt semester med lange pensumslister, og det har gjort mig træt om aftenen.
Men i weekenden påbegyndte jeg et nyt strikkeprojekt, jeg gik i gang med trøjen i strukturmønster fra bogen Knit for your kid. Jeg strikker den i mintfarvet kauni, og tanken er så at den skal have knapper i en kontrastfarve. Jeg håber det kan blive en efterårs/vinter trøje til Alberte.
To andre projekter jeg har i tankerne er et lappetæppe og hæklede huer. Jeg har fundet den fine hæklede firkant (med opskrift) på Pinterest, og jeg synes det kunne være fint med et tæppe lavet med den slags firkanter. Først havde jeg tænkt det kunne være et projekt i restegarn, men jeg tror jeg må supplere lidt med noget nyt, for at få det i farver der passer. Jeg er ikke gået i gang med det endnu, og måske bliver det først i sommerferien.
Jeg ved godt det ikke ligefrem er tid til huer lige nu, men jeg kunne alligevel godt tænke mig at hækle den fine hue fra Lutter idyl til både Alberte og jeg. Jeg har masse af grå og lilla alpaca liggende, så mon ikke det også er et sommerferieprojekt.

fredag den 10. maj 2013

Dage






Jeg fylder bloggen med dejlige glimt, med selvforkælelse, forår og strandtur, for hvem gider at se billeder af eksamensgrublerier og et barn der vil diskutere dagen lang... Så er det meget rart at have en blog, så kan man da altid minde sig selv om hvor skønt livet også er. De små babybukser har jeg købt til min lille nevø som blev født i onsdags. Bukserne har jeg købt af Christina. På første billede kan I se en meget fin Sofie Børsting illustration, som min niece har overrasket mig med.

tirsdag den 7. maj 2013

Neutral til de små - og en smart app til hele familien


I sidste uge fik jeg en overraskelse med posten, nemlig en kasse fyldt med skønne produkter fra Neutral. Jeg er i forvejen stor fan af deres produkter både til mig selv og Alberte. Vi vasker f.eks. kun vores tøj i deres vaskepulver. Både min kæreste og jeg har allergi af den ene eller anden art, så derfor er der også nogle ting at tage hensyn til.
Lige for tiden bliver der vasket vældig meget hænder, Alberte smed nemlig bleen for en måned siden, og derfor går vi endnu mere op i håndvask end før. Vi prøver at lære hende gode hygiejnevaner, og jeg synes det rart at jeg ved hun vasker hænder  (og krop) i en sæbe som er skånsom.
Anledningen for den fine pakke jeg modtog er at Neutral har lavet en ny app "Go' Hverdag", hvor man finder mange gode råd til den travle børnefamilie, samtidig kan man lave sit eget lille pointsystem for at løsne op i de sure pligter. Jeg har luret på flere af rådene under "Sjov & Bad", og bl.a. idéerne til at gøre hårvask lidt sjovere har vi taget i brug, og har hjulpet til at Alberte synes det er lidt sjovere at få vasket hår.
Hvis du også har lyst til at hente app'en, kan du gøre det helt gratis, og så kan du måske også få glæde af nogle af rådene.

Produkterne har jeg fået foræret, men ordene og meningerne er helt mine egne.

søndag den 5. maj 2013

Forårscrumble



Jeg elsker maj, det må absolut være en af yndlings månederne. En anden ting jeg elsker er rabarber, og netop rabarber pibler op af jorden netop nu. Hvis man kan glæde sig til en dessert (selv om jeg egentlig ikke er udpræget dessertmenneske), så er det rabarbercrumble jeg glæder mig til når vi nærmer os maj. Jeg har desværre ikke selv rabarber, og selv om jeg nok kunne få det, kan det næsten ikke betale sig, fordi mine forældre har flere rabarber end de selv når at spise. Så jeg snupper lidt med hjem fra dem, og  i dag blev første gang i år, og det gav en anledning til at få dessert her til aften. Jeg har tilføjet lidt jordbær, fordi jeg ikke ville snuppe alle de rabarber der var kommet op. Selv om det vist kun skulle være godt jævnligt at plukke for der netop kan komme flere.
Jeg har lavet det lidt på slump, det er en nem og hurtig dessert, som smager af forår og sommer.