mandag den 30. september 2013

Efterår - farver og natur... og en give away reminder



Efter nogle rigtige hårde dage med lidt for meget sygdom, har vi haft en stille weekend, hvor der har været tid til ro og hygge. Jeg havde en stor træng til at komme ud og få lidt luft i hovedet, efterårssolen og vinden er skøn og frisk og virker helbredende i sig selv. Hvis man så oven i købet kan indtage noget af efterårsnaturen så tror jeg man er godt på vej igen til at komme oven på. Lækre brombær fra skoven, fin eftersårspynt og en god og fyldig hokkaidosuppe - det er godt, og farverne er skønne. Inden længe bliver skoven helt gylden og det er i min verden ligeså smukt som når alt springer ud og er lysegrønt om foråret.

Meget apropos efteråret så er jeg i aften inviteret forbi Kähler for at se deres fine efterårsnyheder, jeg glæder mig rigtig meget, og har allerede fundet nogle favoritter på deres hjemmeside. Men mere om det i morgen.

Jeg vil også lige komme med en reminder om min give away, som slutter i morgen. Skynd jer at klikke ind her og kaste et lod i puljen om et par fine øreringe.

onsdag den 25. september 2013

Simpelt men hyggeligt




Jeg har strikket en del den sidste tid, og hæklenålene bliver ikke brugt så meget. Men i weekenden fik jeg lyst til at hækle små "bare fordi" ting. Jeg fik lavet en større edderkop til Alberte (den første jeg lavede, kan du også se her), et par små græskar og en rangle.
Engang i mellem kan det være meget hyggeligt at sidde med de små projekter. Du kan finde DIY på edderkopperne her, på fine rangler her (min er dog lavet ud fra hovedet) og græskarene har jeg freestylet men der findes flere DIY på dem rundt omkring.
Næste lille projekt jeg skal prøve er disse kogler, synes de er fine som efterårspynt.

søndag den 22. september 2013

GIVE AWAY i samarbejde med byMIMA.dk




Det er med stor glæde jeg kan starte denne fine Give Away i samarbejde med byMIMA.dk. byMIMA.dk laver lækre håndlavede porcelænssmykker og mange andre fine ting i porcelæn. Jeg kan anbefale at kigge forbi deres facebookside, hvor du kan se flere af deres fine produkter. - Og hvis du er på instagram kan du også følge dem på @bymimadk eller se flere af deres fine ting under hashtagget #bymima. 
Jeg er helt vild med deres fine porcelænscreoler og den pudderfarvede kan jeg slet ikke stå for. Og endnu et plus er at de er super nemme at tage af og på. 

Du har nu muligheden for at vinde et par øreringe fra byMIMA.dk, det eneste du skal gøre er at skrive en kommentar til dette indlæg, hvor du samtidig skriver hvilke øreringe du er særlig vild med - klik ind forbi deres facebookside og se hvilken farve og facon der er din favorit.
Jeg trækker en heldig vinder d. 1. oktober :-)

Du er velkommen til at låne det øverste billede, og reklamere for give away'en, det giver ikke ekstra lodder men god karma ;-)

torsdag den 19. september 2013

Hverdage




Tiden går stærkt. Alberte øver og øver i at skrive - eller lave lektier som hun siger. Når jeg ikke ellers har hende hjemme på fridag, har jeg masse af tid til at rode med alverdens idéer - og alt den fritid tillader også at det ikke er alle idéer der lige lykkes med det samme. 
Men i det mindste har vi nu endelig fået et ur på væggen, som vi længe har manglet, så nu kan vi da holde øje med alt den tid som flyver af sted ;-) Uret er iøvrigt købt hos Idémøbler til 157 kr. - og jeg synes det er helt fint og enkelt bl.a. med trærammen.

mandag den 16. september 2013

Efterår...




... Du er så velkommen, og vi elsker dig som de andre årstider med dine danske æbler og dertilhørende æblekage, ulden garn, kastanjer og smukke farver.

lørdag den 14. september 2013

Opbevaring af børnetegninger



Som alle andre forældre får vi et hav af tegninger fra Alberte hver uge, nogle endda pakket fint ind i børnehaven, og hun glæder sig altid til at give os dem og det betyder en hel del hvad vi gør ved dem bagefter. Mange lægger dem måske bare i skuffen, men det er jeg dårlig til. Vi snakkede derfor om at anskaffe os en alternativ opslagstavle og jeg kiggede i et stykke tid efter en fin løsning hvor der også kunne være plads til familiefotografier og andre fine ting. Jeg fandt en god løsning men så manglede vi den perfekte vægplads til det. Sådan er det når man bor lidt småt. Men så kom jeg i tanke om en anden måde at få dem op på væggen. En lang snor der hænger fra loftet helt ind til muren, med metalclips på hvor vi så kan hænge dem og skifte dem ud. Det fungerer som en midlertidig løsning som er kommet op i soveværelset, og nu kan vi skifte tegningerne ud hver uge. Idéen er jo ikke ligefrem ny, men alligevel kom jeg først i tanke om det da jeg så nogle metalclips i Søstrene Grene. 
Samtidig har Alberte selv fået en snor med små pingvinclips på hvor hun kan hænge de tegninger og små lapper med bogstaver hun laver til sig selv. Igen en midlertidig løsning som nok senere skal kombineres med en opslagstavle, men børneværelset er altså stadig ikke helt på plads.

fredag den 13. september 2013

Efterårstøj

Jeg har flere gange købt tøj til Alberte i Magasin, de har lækker kvalitetstøj men samtidig også fine basisvarer til gode priser. Især fra Magasins eget mærke Bakito har hun flere basis t-shirts med lange ærmer, de holder godt selv efter mange ture i vuggestue og børnehave. Jeg har kigget Magasins side igennem, og fundet nogle favoritter til Alberte - kjole fra Mini A Ture, bluse fra Scotch R'belle, sweatshirt og pants fra Bakito. Mærket Scotch R'belle kendte jeg faktisk ikke før, men de laver noget super cool tøj til børn.
Da vi nu har en lillebror på vej, har jeg også kigget på Magasins tøj til babyer. Der er meget lækkert, og især alt med uld i er interessant med en lille november baby - Heldragter fra Joha, vanter også fra Joha, bluse med fine røde striber fra Bakito og cardigan også med uld i fra Phister & Philina. Til nyfødte er jeg vild med heldragter så der ikke er noget som skiller, og jeg synes Joha har så mange lækre med uld i.
Nu mangler vi så bare at det bliver oktober og børnepengene tikker ind igen...
God weekend til alle der kigger forbi!

Indlægget er sponsoreret men ordene er helt mine egne.

tirsdag den 10. september 2013

En færdig Bella og nye idéer



Straks man er færdig med en ting flyver der tusind idéer igennem hovedet til nye ting man skal i gang med. Kender du det? Helt sikkert, det gør de fleste nok. Noget af det sjove er tit at gå i gang med nye ting. Efter jeg blev færdig med babytæppet i sidste uge, gik jeg i gang med en Bella top fra Lene Holme Samsøes bog Børnestrik på pinde 3,5-4. Den blev strikket i Semilla, og det er noget virkelig lækkert garn. Toppen er godkendt af modtageren, omend det er svært at fange et billede af hende i nogenlunde ro.
I dag var jeg så forbi min mors butik for at bytte noget garn jeg have fået for meget af bl.a. til babytæppet. Med hjem kom noget Merci (bomuld/uld) i en fin pudderfarve og noget Arwetta i en mørk grøn med blålige nister. Egentlig købt til to forskellige projekter, men nu er jeg blevet vild med farverne sammen. De er lidt svære at fange på billede rent farvemæssigt, men en stribet børnecardigan i de to farver kunne være fint. Men måske jeg skal holde mig til det de først var tiltænkt.
Når det ellers ikke handler om børne- og babyprojekter på strikkepindene, har jeg også flere andre idéer i hovedet. Men en ting af gangen.

fredag den 6. september 2013

Små forberedelser




I morgen går jeg i gang med 30. graviditetsuge, og selv om der er masse af tid til termin i november, kan jeg mærke at lysten til at lave lidt forberedelser for alvor er dukket op. Den bliver nok heller ikke mindre af at jeg nu går hjemme på tidlig barsel med bækkenløsning. Og hvad er så bedre end at hygge med at strikke osv. til den lille ny. Samtidig går tiden bare så vanvittig hurtigt her anden gang, så det er med at nå det man kan.
Jeg er blevet færdig med babytæppet, som jeg viste starten på her. Jeg har brugt denne opskrift, og så ellers gjort nøjagtig som med Albertes tæppe så de er 100% ens. 
I søndags regnede det og var første efterårsdag, og imens de to andre i familien var i svømmehal, lå jeg på sofaen og fik hæklet en lille nusseedderkop som er efter samme princip med de snoede arme som blæksprutterne. Opskriften på edderkoppen finder du lige her.
Og så dukkede der en fristelse op på instagram i sidste uge, det var Sara der viste de fineste små babybukser frem, og jeg bestilte et par hos hende, synes modellen og stoffet er så fint.

tirsdag den 3. september 2013

Når man er fælles om tingene


Det er som regel mig der står for madlavningen her hjemme, og jeg kan ofte også godt lide at eksperimentere og hygge mig i køkkenet. Jeg elsker god mad, og jeg elsker at være sammen om at spise god mad. Men når det kommer til at bage er vi ret fælles om at få det gjort. Min kæreste står ofte for at bage de ugentlige boller til morgenmad og madpakker. Vi har brugt den samme opskrift i flere år fra bogen Køkkenrevolution for hele familien. Det er udelukkende fuldkornsspeltmel der bruges i dem, og det har jeg fundet ud af spiller ret godt med mit fordøjelsessystem (spørg mig ikke om hvorfor), og tilføjet lidt kerner og revet grøntsager er de virkelig gode. Ud over det bliver der så bagt meget andet, og forleden gik vi så i fællesskab i krig med bagetillægget der var med det sidste Boligliv blad. Der var meget lækkert, og vi fik lavet en Upsidedown med blåbær og fuldkornspizza med topping. Begge dele smagte skønt, og sidstnævnte var et godt alternativ til den klassiske pizza.
Udover at vi voksne klarer tingene i fællesskab vægter jeg også højt at have Alberte med i køkkenet. Det er win win på alle punkter. Hun lærer noget om råvarer, hun hjælper til med de daglige gøremål og ikke mindst er hun pavestolt når hun ligeså vel som os andre kan få lov at sige velbekomme som en af kokkene bag aftensmaden.

mandag den 2. september 2013

Vinderen af en fotobog fra CEWE

Lidt forsinket har jeg nu fundet en vinder af en værdikode til en fin fotobog fra CEWE. Tusind tak til alle jer der gad at deltage!
Jeg har brugt findenvinder.dk til at trække et tal mellem jer der har deltaget, og den heldige er Lola. Send mig en mail så skal jeg sørge for du får en værdikode.